top of page

Şerif Can Ünver

     1981 yılında Ankara'da doğdu. Yedi yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, yarı zamanlı viyolonsel öğrencisi olarak, Suzan Altıner'in sınıfına başladı. Burada 4 yıl eğitim aldıktan sonra İzmir'de 1993 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın tam zamanlı öğrencisi olarak Viyolonsel eğitimine Prof. Ümit İşgörür'ün sınıfında başladı.

    1995 yılında Rotary Klup'ün düzenlediği "Yetenekli Çocuklar Müzik Yarışması'nda" 3.lük ödülü aldı. 1997 ve 1998 yıllarında dünyaca ünlü viyolonselci, piyanist ve orkestra şefi Alexander Rudin tarafından düzenlenen workshoplarda aktif olarak yer aldı. 2002 yılında Türkiye'de Heitor Villa-Lobos'un "Bachianas Bresillieras" adlı eserinin ilk seslendirilişinde yer aldı. 2002 yılında Fransa'da düzenlenen ve uluslararası bir festival olan International Music Festival "Festival Musicale Et Lyrique" in Bourg-Saint-Andeol (Ardeche) 'de solo ve oda müziği dallarında çok başarılı konserler yaptı.

Serif Can Unver
Serif Can Unver

    Eğitiminin bir buçuk yılında Prof. Çağlayan Ünal Sümer'in sınıfına devam etti. 2003 yılında, mezuniyetinin hemen ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nin (MIAM) sınavlarını geçerek Reyent Bölükbaşı'nın sınıfında tam burslu öğrenci olarak öğrenime hak kazandı.   

 

     2008 başında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Doç. Sinan Dizmen'in sınıfında master çalışmalarına başladı. Daha sonra aynı okulda çalışmalarına Doç. İzzet Nazlıaka ile devam etti.

    2009 yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın yüksek lisans programını kazandı ve bu okula yatay geçiş yaparak çalışmarına Doç. Sinan Dizmen ile burada devam etti.  

  2004 yılında Ankara'da Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent'in sınavını başarıyla geçerek aynı orkestrada çalışmaya başladı. 2007 yılından itibaren Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda viyolonsel bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 

Serif Can Unver
Serif Can Unver

   2015 yılında besteci ve orkestra şefi Bujor Hoinic ve besteci ve orkestra şefi Artun Hoinic ile orkestra şefliği, kontrpuan, form ve armoni çalışmalarına başladı. Aynı yıl Başkent Oda Orkestrası'nı yönetmeye başladı. 

 

    2017 yılında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümünde Orkestra Şefliği alanında yüksek lisans eğitimine Prof. Burak Tüzün'ün danışmanlığında ve maestro Naci Özgüç'ün sınıfında başladı. Burada Prof. Rengim Gökmen ile enstrumantasyon ve orkestrasyon, Naci Özgüç ile orkestra şefliği, Hatıra Ahmedli Cafer ile form ve analiz, Marek Drewnowski ile piyano üzerine çalıştı. 2019 yılında mezun oldu. 

      2019 Yılında BODER-Başkent Oda Orkestrası Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'ni kurdu. Bu derneğin yönetim kurulu üyesi oldu. Dernek bünyesinde Başkent Çocuk Korosu adında amatör bir çocuk korosu kurdu. BIAO-Başkent Uluslarası Amatör Orkestra'yı kurdu. 21 ülkeden gelen müzisyenler ve Türk müzisyenlerden oluşan orkestranın CSO sahnesinde verdiği ilk konserini yönetti. 2020 yılında Alman Büyükelçiliği desteği ile Beethoven'in 250. doğum yılı anısına  piyanist Yeşim Gökalp ve Olimbera Voice korosunun katılımı ile gerçekleştirilen görkemli bir konseri yönetti.   

Baskent Oda Orkestrası
Boder Baskent Oda Orkestrası Kültür Sanat ve Eğitim Derneği
BIAO Baskent Uluslararası Amatör Orkestra
Duo Dolce

       2019 yılında piyanist Sibel Sarıcan Gündüz ile birlikte Duo Dolce isimli bir ikili kurdular. Duo Dolce ilk konserini Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde gerçekleştirdiler.


  2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Doç Şenol Aydın'ın danışmanlığında, Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca'nın sınıfında Viyolonsel alanında Sanatta Yeterlik/Doktora çalışmalarına başladı. Burada Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca ile viyolonsel, Doç. Ahmet Burak Basmacıoğlu ve Doç. Hale Basmacıoğlu ile barok müzik, Doç. Dr. Onur Dülger ile ses teknolojileri ve MAX/MSP, Doç. Dr. Berkant Gençkal ile modern müzik, Pieter Alexander Snapper ile modern müzik analizi üzerine çalıştı. 

     Şerif Can Ünver halen Sanatta Yeterlik/Doktora çalışmalarını sürdürmekte, Orkestra Akademik Başkent çello grubunda ve Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki görevlerine devam etmekte, Başkent Oda Orkestrası'nın daimi şefliği ve BODER yönetim kurulu üyeliğine devam etmektedir. 

Biyografiyi word dosyası olarak indirmek için lütfen tıklayınız.

bottom of page